2023 Hawai'i Maternal Telehealth Summit University of Hawai'i at Manoa Campus Center Ballroom August 9, 2023

Time	Duration	Activity
8:30 am to 9:25 am	55 min	Registration
9:25 am to 9:30 am	5 min	Transition to Ballroom seating
		Native Hawaiian Oli
		Kumu Keahi Renaud Office of Senator Maile Shimabukuro Chair of the Senate Hawaiian Affairs Committee
9:30 am to 9:45 am	15 min	Welcome and Opening Remarks
9.43 am		 Governor Josh Green, MD (Provided Welcome Message) Lee Buenconsejo-Lum, MD Interim Dean of the John A Burns School of Medicine,
9:45 am 10:05 am	20 min	Possible Futures: Virtual Care after the Pandemic
10.03 am		Matthew Koenig, MD, FNCS Medical Director of Virtual Care, The Queen's Health Systems Associate Professor of Medicine, University of Hawai'i John A. Burns School of Medicine
10:05 am to 10:20 am	15 min	Telehealth Delivery of Pediatric Surgical Care in Hawaiʻi
10.20 am		Russell Woo, MD Professor of Surgery and Associate Chair for Research, Department of Surgery, Division of Pediatric Surgery, University of Hawai'i John A. Burns School of Medicine Vice-Chief of Staff, Kapi'olani Medical Center for Women and Children
10:20 am to 10:50 am	30 min	What's up with the Hawai'i Mother-Baby Telehealth Access Program?
		Men-Jean Lee, MD Kosasa Endowed Professor, Department of Obstetrics and Gynecology, John A Burns School of Medicine, University of Hawai'i

		John A. Burns School of Medicine
10:50 am to 11:00 am	10 min	BREAK
11:00 am to 11:20 am	20 min	Free Tele-Mental Health For Rural Hawai'i
		Kelley Withy, MD, PhD Professor, Department of Family Medicine and Community Health Director, Hawai'i/Pacific Basin Area Health Education Center (AHEC) Director, University of Hawai'i John A. Burns School of Medicine
11:20 am to 11:40 am	20 min	Making the Connection: Telehealth and the Digital Divide
		Kaʻala Souza, Digital Ready Hawaiʻi
11:40 am to 12:00 pm	20 min	Telehealth Policy Updates
,		Christina Higa, PhD Co-Director, Pacific Basin Telehealth Resource Center (PBTRC), University of Hawai'i at Mānoa College of Social Sciences Associate Faculty Specialist, College of Social Sciences/ Social Science Research Institute Adjunct Assistant Professor, Department of Medicine, University of Hawai'i John A. Burns School of Medicine
		Ashley Graham Consultant, Pacific Basin Telehealth Resource Center (PBTRC), University of Hawai'i at Mānoa College of Social Sciences
12:00 pm to	50 min	LUNCH
12:50 pm		The Technology Driven Evolution of Obstetrics
		Curtis Lowery, MD Associate Chief of Staff for Research and Development Director, Veterans Affairs Pacific Islands Health Care System (VAPIHCS)
12:50 pm to 1:10 pm	20 min	Realities of Rural Health and Telehealth
		Kaohimanu Akiona, MD Kohala Coast Urgent Care Kaiewa Health Incorporated
1:10 pm to 1:20 pm	10 min	Breakout Session Introduction
1:20 pm to 2:05 pm	45 min	Breakout Session 1

2:05 pm to 2:10 pm	5 min	TRANSITION
2:10 pm to 2:50 pm	40 min	Report Back on Discussion 1
2:50 pm to 3:10 pm	20 min	Library Telehealth Access Project and Mobile Clinic Vans Sylvia Mann, MS, CGC Co-Director, Pacific Basin Telehealth Resource Center (PBTRC), University of Hawai'i at Mānoa College of Social Sciences Supervisor for Genomics Section, Hawai'i State Department of Health Director, Western States Regional Genetics Network
3:10 pm to 3:15 pm	5 min	BREAK AND TRANSITION
3:15 pm to 4:00 pm	45 mins	Breakout Session 2
4:00 pm to 4:05 pm	5 min	TRANSITION
4:05 pm to 4:45 pm	40 min	Report Back on Discussion 2
4:45 pm to 5:00 pm	15 min	Wrap-up and Reflections